Sernik z brzoskwiniami

Sernik brzoskwiniowy

Są różnego rodzaju serniki. Jednak najlepiej smakują te, delikatne i proste w swoim smaku. Najbardziej klasycznym sernikiem z dodatkami jest sernik z brzoskwiniami. W tym wpisie, przepis na

Przepis na Sernik z brzoskwiniami

Jak nadchodzi weekend trudno marzyć o czymś innym niż o serniku z brzoskwiniami. Szczególnie że po świętach wszyscy mamy dość pierników i makowców. Na okres karnawału nadaje się najlepiej. Skoro można spełniać swoje marzenia, czemu nie? Przepis jest idealny, to tradycyjny sernik z brzoskwiniami. W sieci znajdziemy różne propozycje między innymi z pianką, czy bezową poduszeczką. Poniżej przepis sprawdzony przez pokolenia. Sprawdź!

 

Sernik z brzoskwiniami

Składniki:

Ciasto

  • 3,5 szklanki mąki
  • 30 dag magaryny
  • 6 żółtek
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka śmietany
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa Serowa

  • 1kg sera (wiaderko President)
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru utrzeć dodając:
  • 1x kostkę lekko roztopionego masła
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 kisiel morelowy
  • 1 łyżka mąki kartoflanej
  • 1 łyżka (płaska) grysiku lub mąki krupczatki
  • Skórka pomarańczowa wg. uznania (ewentualnie kawałki czekolady lub inne)

 

Przygotowanie:

2/3 ciasta rozkładamy na blachę. W naszym przypadku  26×38.  1/3 ciasta wkładamy do zamrażarki. Masę serową wylewamy na ciasto. Układamy plastry brzoskwiń. 6 białek i 3/4 szklanki cukru pudru – ubijamy i rozkładamy na brzoskwinie. Wyciągamy ciasto z zamrażarki i ścieramy na tarce.

Pieczemy 60-90 (1,5h) minut max.  180*C

 

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Sernik z brzoskwiniami
Autor
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

2 Replies to “Sernik z brzoskwiniami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *